Skip to content

Závecz Kriszti fitness instruktor oldala

Bemutatkozom

Závecz Krisztina vagyok, aerobik sportedző, Spinning® instruktor, TRX® instruktor, preventív gerinctréner, DBands Pro instruktor. Mellette pedig háromgyermekes anya, és hamarosan remélhetőleg szárnyait bontogató junior webfejlesztő. De most beszéljünk inkább a testedzésről. ;)

Závecz Kriszti TRX instruktor

Célom, hogy minél több embert inspiráljak testmozgásra. Szeretném átadni, hogy a mozgásvágy bennünk van, igazi ősi ösztön, de ahhoz, hogy erre újra ráébredjünk, a rengeteg lehetőség közül rá kell találni a számunkra igazira - arra a mozgásformára, mely kikapcsol, örömérzetet ad, melyet önmagáért szeretünk.

Abban a pillanatban a napnál is világosabbá fog válni, hogy a mozgás: élet.

Fitnesstermek oldalain lehet olvasni edzőktől számtalan bemutatkozást, általában kétféle úton kerülnek az emberek ebbe a szakmába. Sokan már kicsiként komoly szinten (él)sportolnak, versenyeznek, és logikus számukra, hogy felnőttként is a sport közelében maradnak, míg sokan vagyunk olyanok (ebbe a kategóriába tartozok én is), akik fiatal felnőttként éreztünk rá igazán a rendszeres mozgás nyújtotta előnyökre. Arra, hogy a testmozgás nem csak nyűg lehet, arra, hogy mennyit ad hozzá az ember testi és lelki jó közérzetéhez, egészségéhez, önbizalmához.

A mozgás: öröm. A mozgás: ÉLET.

Závecz Kriszti TRX instruktor

Egyik kedvenc mozgásformám a kerékpározás volt - pontosabban most is az, csak sajnos mostanában kevés lehetőségem adódik rá: még, még, még, le szeretnék menni a térképről, mi lehet a következő kanyar után? És azután? Várnak haza, dolgom van, de én még mennék, mennék... áhh, majd visszafelé gyorsabban tekerek... :))

2006 telén betévedtem egy spinracing órára, akkoriban egészen tetszett, jártam néhány hónapig, majd egy teremváltás következményeként Spinning® órákra csöppentem be. Egy ismerős lánnyal kezdtünk járni, ő mondta, hogy menjünk el jövő héten is (micsoda szerencse!! :)) - gondoltam, nem maradhatok szégyenben, "rendben, menjünk". Majd ő nem tudott tovább járni, én pedig ott ragadtam. Tapasztaltam, kérdeztem, kérdeztem, kérdeztem, olvastam, tanultam, élményeket szereztem, és eljött az a pillanat, amikor rájöttem, hogy igen, a mozgás KELL! Nem a fogyásért, nem az alakformálás végett jártam órákra, hanem mert egyszerűen jólesett, kikapcsolt, fizikailag, lelkileg és fejben is szükségem volt rá.

Závecz Kriszti TRX instruktor

Beiktattam a Spinning® mellé aerobikórákat is, s már azt vettem észre, hogy tanácsokat adok ismerősöknek... ennél a pontnál már szinte magától jött az inspiráció, hogy egy szép napon én is oktatni szeretnék!! Motivációból nem volt hiány egy percig sem.

Elvégeztem tehát az OKJ-s aerobikedzői képzést, s nem sokkal később a Spinning® instruktori alapképzést és a TRX® tréneri képzést is. Jöttek a továbbképzések, az első óra, majd a sokadik... :)) A rutin és a tanulás felváltva és egymást erősítve. Az érzés, hogy "úristen, mennyi mindent nem tudok még". Folyamatosan tanulok, a TRX révén pedig egyre inkább a funkcionális edzésmódszerek világa felé fordultam.