Skip to content

Závecz Kriszti fitness instruktor oldala

Blog

Nekem való a TRX-óra? 5 kérdés, 5 válasz

Korábban írtam arról, hogy mit érdemes tudni a TRX-edzésekről általában. Most néhány közkeletű félelmet szeretnék eloszlatni, jórészt a hozzám eddig érkezett kérdések, reakciók alapján.

"Atya-úr-is-ten. Elbír engem ez a madzag?"

Igen, téged is elbír. Edzettem TRX-szel 150 kg körüli súlyban lévő résztvevőket is. Biztonsággal. Mindenkit elbírt. :) Természetesen figyelembe vesszük a felfüggesztési pont teherbírását is, de ezzel sem volt még gond soha.

"Jelentős túlsúllyal rendelkezem. Mehetek az órádra?"

Igen! Tényleges gyakorlati tapasztalatom van túlsúlyos vendégek edzésében is. Kiemelten figyelek rád, no ezt nem úgy kellérteni, hogy "kipécézlek" magamnak, hanem úgy, hogy mindent elkövetek annak érdekében,

  • hogy sikerélménnyel távozz az edzésről
  • hogybiztonságos legyen számodra, amit csinálsz
  • és - mert a rendszeresség elengedhetetlen, ha célt szeretnél érni - hogy jövőhéten is újra megjelenj az órán. :)

"Láttam már kívülről ilyen órát, és azt hiszem, ez nem való nekem."

"Nem, nem, nem való nekem, én egy TRX-et nem fogok végigbírni".

"10 éve nem sportoltam semmit, nem merek bemenni az órádra!"

Ha hozzám jössz órára, egészen biztos lehetsz benne, hogy olyan gyakorlatverziókat kapsz, amelyekben neked is lesz sikerélményed, amelyeket te is véghez tudsz vinni. Közben a haladók hadd vagánykodjanak, nekik más kihívásra van szükségük. De éppen ez a TRX-es edzések egyik legjobb tulajdonsága: tökéletesen személyre szabhatók a feladatok. Még egy csoportos edzéskeretein belül is!

(...és az ilyenkor elmaradhatatlan anekdotikus érveléssel is hadd jöjjek elő kivételesen: "eddig még minden vendégem végigbírta!":D )

"Porckorongsérvem van, TRX-ezhetek?"

Ha a hétköznapi teendőid (munkába járás, autóvezetés, utazás, stb.) mennek, akkor TRX-edzéseimre is nyugodtan jöhetsz. Minden gyakorlatnál előre elmondom, mire kell figyelni, és gyakorlatvégzés közben is figyelek a résztvevőkre. Gerinctrénerként azt istudom, melyek azok a dolgok, melyekre Neked kifejezetten figyelned kell.

"Műtötték a térdemet, TRX-ezhetek?"

A válasz a fentihez hasonló, ha a hétköznapi teendőid mennek, és nincs akut fájdalmad, nyugodtan részt vehetsz az órán (értelemszerűen ha tegnap műtöttek, akkor még ne gyere! :D )

Ha az ugrálós gyakorlatok miatt aggódsz: minden ilyen gyakorlatnál minden esetben adok alternatív, "ugrálásmentes" lehetőséget a vendégeimnek.

Mikor és hol? Lásd a főoldalon: TRX edzések Závecz Krisztivel- gyere, próbáld ki! :)

Categories: TRX

Tags: TRX, kezdő, porckorongsérv, gerincsérv, túlsúly

Comments: No comments yet

Be the first to comment

Post a comment